Bones pràctiques i iniciatives a la UE

Bones pràctiques i iniciatives a la resta del món 

 • Microsoft DigiGirlz Esdeveniments. La pàgina web és principalment en anglès però hi ha esdeveniments en castellà, a Costa Rica per exemple.
 • Technovation Girls és un concurs internacional de tecnologia i emprenedoria que cada any convida a nines i adolescents d’entre 10 i 18 anys a crear una aplicació mòbil com a solució tecnològica a un problema social. Les joves utilitzen la tecnologia com a mitjà per a aportar solucions tecnològiques a l’assetjament escolar, la sostenibilitat, la cura de les persones majors, entre d’altres. El procés d’ensenyament-aprenentatge de les més joves estarà acompanyat i guiat per una persona mentora (dones i homes).
 • Girls in Tech (GIT) és una organització sense ànim de lucre orientada a involucrar, capacitar i empoderar les nenes i dones en la tecnologia.Alguns dels seus programes són: Lady Pitch Night, Catalyst Conference, Bootcamps de Programació i Disseny, Hackathons, XChange, Global Classroom, GIT WORK.
  La branca a Espanya.
 • 22/04 és el Dia Internacional NinesTIC
 • Techbridge Girl.  Techbridge Girls equipa educadors fora de l’horari escolar (professorat, persones facilitadores sense ànim de lucre i voluntarat) per oferir el seu currículum STEM sensible al gènere i culturalment rellevant a les noies i els joves sense extereotips de génere amb èmfasi en la participació de noies negres, indígenes i de color de comunitats amb pocs recursos mitjançant programes per a nines de primària i secundària. Objectiu de la formació per a professorat: Incentivar l’interès de les nines pels seus viatges STEM. En aquest programa, els educadors treballen amb les noies per oferir activitats de suport emocional i STEM atractives. Ofereix contingut STEM i SE (suport emocional) de fàcil accés, d’alta qualitat i ampli mitjançant experiències STEM divertides i atractives que generen connexió i comunitat, que es poden fer en persona, en línia o ambdues coses. El pla d’estudis ofereix la màxima flexibilitat per impartir-se en una sèrie o perquè funcioni millor per al grup.
 • Women That Build Awards és un reconeixement global que cerca canviar la realitat de la indústria i reduir la bretxa de gènere. Volem secundar, reconèixer i donar visibilitat a les dones que estan construint una indústria diversa i inclusiva.Sabies que, a causa de la pandèmia, ara hi ha una altra generació sencera que no aconseguirà la paritat de gènere? L’acceleració digital ofereix grans oportunitats, nous rols, i alternatives per a millorar aquesta realitat.Transformem el futur de les dones en la indústria tecnològica. Nomina a una candidata ara mateix!
 • Al web 100 Jobs of the Future  (projecte de recerca de les tendències de professions futures de la Deakin University, Griffith University i Ford) hi trobam aquest quizz per identificar alguns dels vostres interessos i aptituds professionals.  A partir de les vostres respostes, l’explorador de llocs de treball us recomanarà alguns de les «100 feines del futur» que podrien encaixar amb vosaltres.
 • Breaking the Glass Ceiling Early On: How to Empower Girls in STEM: En aquest article del Georgia Tech Professional Education (GTPE) hi trobareu consells per incentivar les noies en les STEM, dades i conclusions d’estudis sobre la presència femenina en STEM, vocacions…i llistats de recursos útils, organitzacions que promouen les STEM en les joves, etc…
 • Navigating the Challenges of Women in STEM & Gaming : En aquest article del blog de Wordfinderx s’ha he elaborat una recopilació de recursos destinats a ajudar les dones a obrir-se camí en les  STEM, programació i videojocs, àrees tradicionament dominades pels homes.