La Fundació Bit té com a objectiu promocionar vocacions tecnològiques així com fer ostensible a la societat els impactes que el progrés tecnològic tindrà (o pot tenir). En aquest sentit, desenvolupem distints projectes per assolir aquestes pretencions. Un d’ells, LlibresTIC, té com a objectiu reflexionar sobre la tecnologia a través de la literatura.
Servint-nos de novel·les de ciència ficció, assajos i altres textos, hem elaborat una sèrie de tallers dialògics destinats a alumnes de 3r i 4t d’ESO. En ells tractarem temes com la intel·ligència artificial, el nou espai públic digital, el paper de la tecnologia en el nou món del treball (post-industrial) o la relació dona i tecnologia (nous corrents com el ciberfeminisme, la visió de la dona robòtica des de la ciència ficció o la relació de la dona amb les professions STEM)
Seguint la metodologia mayèutica de Mathew Lipman (Filosofia 3/18) i Oscar Brenefier, a la sessió es combinaran estímuls audiovisuals, fragments de textos i preguntes filosòfiques. Tot plegat, ens permetrà reflexionar de forma conjunta sobre els impactes que la tecnologia té a la nostra quotidianitat; i el rol que poden adoptar els joves envers les tecnologies (passiu, actiu, proactiu) que al cap i a la fi determinaran les feines del futur.
Trobareu tota la informació en el següent enllaç.
Si esteu interessats en algún dels tallers que oferim podeu posar-vos en contacte amb nosaltres a través del mail: cibersocietat@fundaciobit.org